Posted on March 29, 2024
Tämä artikkeli on käännetty versio alkuperäisestä joka löytyy osoitteesta: searchengineland.com
SEO tarkoittaa "hakukoneoptimointia". Yksinkertaisesti sanottuna SEO tarkoittaa prosessia, jolla parannetaan verkkosivustoa sen näkyvyyden lisäämiseksi Googlessa, Microsoft Bingissä ja muissa hakukoneissa aina, kun ihmiset etsivät:
Tuotteita, joita myyt.
Palveluita, joita tarjoat.
Tietoa aiheista, joista sinulla on syvällistä asiantuntemusta ja/tai kokemusta.
Mitä parempi näkyvyys sivuillasi on hakutuloksissa, sitä todennäköisemmin sinut löydetään ja klikataan. Viime kädessä hakukoneoptimoinnin tavoitteena on auttaa houkuttelemaan verkkosivustovierailijoita, joista tulee asiakkaita, asiakkaita tai yleisöä, joka palaa takaisin.
Mitä opit tässä oppaassa:
Miten SEO eroaa SEM:stä ja PPC:stä
Miksi SEO on tärkeää
SEO-tyypit ja erikoisalat
Miten SEO toimii
Miten oppia SEO:ta
Miten SEO eroaa SEM:stä ja PPC:stä?
SEM ja PPC ovat kaksi muuta yleistä termiä, joista luet paljon täällä Search Engine Land:issä ja kuulet laajemmassa hakumarkkinointiyhteisössä.
Lue lisää näistä molemmista termeistä ja siitä, miten ne liittyvät SEO:hon.
SEO vs. SEM
SEM tarkoittaa hakukonemarkkinointia – tai kuten sitä yleisemmin kutsutaan, hakumarkkinointia.
Hakumarkkinointi on digitaalisen markkinoinnin tyyppi. Se on sateenvarjotermi SEO- ja PPC-toimintojen yhdistelmälle, jonka tarkoituksena on ohjata liikennettä orgaanisen haun ja maksetun haun kautta.
Yksinkertaisesti sanottuna hakumarkkinointi on prosessi, jolla saadaan liikennettä ja näkyvyyttä hakukoneista sekä maksettujen että maksamattomien toimien kautta.
Miten SEO ja SEM sitten eroavat toisistaan? Teknisesti ne eivät ole erilaisia – SEO on yksinkertaisesti SEM:n toinen puoli:
SEO = orgaanisen liikenteen ohjaaminen hakukoneista.
SEM = orgaanisen ja maksetun liikenteen ohjaaminen hakukoneista.
Nyt tämä on kohta, jossa asiat menevät hieman sekaviksi.
Nykyään monet ihmiset käyttävät SEM:ää vaihtokelpoisesti PPC:n kanssa (josta puhumme seuraavassa osiossa).
Tämä ajatus näyttää vähättelevän SEO:ta. SEO on kuitenkin markkinointia, aivan kuten PPC on markkinointia.
Tässä on paras tapa ajatella SEO:ta ja SEM:ää:
Kuvittele, että SEM on kolikko. SEO on kolikon toinen puoli. PPC on kääntöpuolella.
SEO vs. PPC
PPC tarkoittaa pay-per-click – digitaalisen markkinoinnin tyyppiä, jossa mainostajilta veloitetaan aina, kun jotain heidän mainoksistaan klikataan.
Käytännössä mainostajat tarjoavat tietyistä avainsanoista tai lausekkeista, joiden he haluavat mainoksensa näkyvän hakukoneiden tuloksissa. Kun käyttäjä etsii jotain näistä avainsanoista tai lausekkeista, mainostajan mainos näkyy parhaiden tulosten joukossa.
Joten jos ajattelemme hakumarkkinointia kolikkona, SEO ja PPC ovat saman kolikon kaksi puolta – SEO on maksamaton puoli, PPC on maksettu puoli.
Toinen tärkeä seikka: on tärkeää, ettei koskaan ajattele "SEO vs. PPC" (eli kumpi on parempi), koska nämä ovat toisiaan täydentäviä kanavia. Kyse ei ole joko-tai-kysymyksestä – valitse aina molemmat (kunhan budjettisi sen sallii).
Kuten aiemmin mainitsimme, termejä SEM ja PPC käytetään alalla vaihtokelpoisesti. Näin ei kuitenkaan ole täällä Search Engine Landissa.
Aina kun mainitsemme "SEM", se johtuu siitä, että viittaamme sekä SEO:hon (orgaaninen haku) että PPC:hen (maksettu haku).
Jos olet utelias historian takana, miten "SEM" tuli tarkoittamaan "PPC:tä" SEO:n poissulkemiseksi, voit perehtyä tarkemmin näihin artikkeleihin:
Miten Wikipedia muutti PPC:n / maksetun haun SEM:ksi
Onko SEM = SEO + CPC edelleen järkevä?
Miksi SEO on tärkeää?
SEO on kriittinen markkinointikanava. Ensinnäkin ja ennen kaikkea: orgaaninen haku tuottaa 53 % kaikesta verkkosivustoliikenteestä.
Se on yksi suuri syy siihen, miksi maailmanlaajuisen SEO-toimialan ennustetaan saavuttavan huikeat 122,11 miljardia dollaria vuoteen 2028 mennessä. SEO tuottaa todellisia liiketoimintatuloksia kaikenkokoisille brändeille, yrityksille ja organisaatioille.
Aina kun ihmiset haluavat mennä jonnekin, tehdä jotain, etsiä tietoa, tutkia tai ostaa tuotteen/palvelun – heidän matkansa alkaa tyypillisesti haulla.
Mutta nykyään haku on uskomattoman pirstaloitunutta. Käyttäjät voivat etsiä perinteisistä verkkohakukoneista (esim. Google, Microsoft Bing), sosiaalisen median alustoilta (esim. YouTube, TikTok) tai jälleenmyyjien verkkosivustoilta (esim. Amazon).
Itse asiassa 61 % yhdysvaltalaisista verkko-ostajista aloittaa tuotehakunsa Amazonista, kun taas 49 % aloittaa hakukoneesta, kuten Googlesta. Huomionarvoista samasta tutkimuksesta on myös:
32 % aloittaa Walmart.comista.
20 % aloittaa YouTubesta.
19 % aloittaa Facebookista.
15 % aloittaa Instagramista.
11 % aloittaa TikTokista.
Joka vuosi tehdään biljoonia hakuja. Haku on usein verkkosivustojen ensisijainen liikenteen lähde, mikä tekee "hakukoneystävällisyydestä" välttämätöntä millä tahansa alustalla, jossa ihmiset voivat etsiä brändiäsi tai yritystäsi.
Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että näkyvyytesi parantaminen ja korkeammalle sijoittuminen hakutuloksissa kuin kilpailijasi voi vaikuttaa positiivisesti tulokseesi.
SEO on myös uskomattoman tärkeää, koska hakukoneiden tulossivut (tai SERP:t) ovat superkilpailukykyisiä – täynnä hakuominaisuuksia (ja PPC-mainoksia). SERP-ominaisuuksia ovat:
Tietopaneelit.
Esiin nostetut katkelmat.
Kartat.
Kuvat.
Videot.
Suosituimmat uutiset.
Ihmiset kysyvät myös.
Karusellit.
Toinen syy, miksi SEO on ratkaisevan tärkeää brändeille ja yrityksille: toisin kuin muut markkinointikanavat, hyvä SEO-työ on kestävää. Kun maksettu kampanja päättyy, myös liikenne loppuu. Sosiaalisen median liikenteen liikenne on parhaimmillaan epäluotettavaa – ja murto-osa siitä, mitä se oli aikaisemmin.
SEO on kokonaisvaltaisen markkinoinnin perusta, jossa kaikki, mitä yrityksesi tekee, on tärkeää. Kun ymmärrät, mitä käyttäjäsi haluavat, voit sitten hyödyntää tätä tietoa:
Kampanjoissasi (maksetut ja orgaaniset).
Verkkosivustosi sisällössä.
Sosiaalisen median ominaisuuksissasi.
SEO on kanava, joka ohjaa liikenteen, jota tarvitset saavuttaaksesi keskeiset liiketoimintatavoitteet (esim. konversiot, vierailut, myynnit). Se myös rakentaa luottamusta – hyvin sijoittuvaa verkkosivustoa pidetään yleensä luotettavana tai luotettavana, mitkä ovat avainelementtejä, joita Google haluaa palkita paremmilla sijoituksilla.
SEO-tyypit
On olemassa kolme SEO-tyyppiä:
Tekninen SEO: Verkkosivuston teknisten näkökohtien optimointi.
Sivuston sisäinen SEO: Verkkosivuston sisällön optimointi käyttäjille ja hakukoneille.
Sivuston ulkopuolinen SEO: Brändiomaisuuden luominen (esim. ihmiset, merkit, arvot, visio, iskulauseet, sanonnat, värit) ja sellaisten asioiden tekeminen, jotka viime kädessä parantavat brändin tunnettuutta ja tunnistettavuutta (ts. osoittavat ja kasvattavat sen asiantuntemusta, auktoriteettia ja luotettavuutta) ja kysynnän luomista.
Sinulla on 100-prosenttinen kontrolli sisällön ja teknisiin optimointeihin. Tämä ei aina pidä paikkaansa sivuston ulkopuolella (et voi hallita linkkejä muilta sivustoilta tai jos alustat, joihin luotat, lopulta sulkeutuvat tai tekevät suuren muutoksen), mutta nämä toiminnot ovat silti avainasemassa tässä menestyksen SEO-kolminaisuudessa.
Kuvittele SEO urheilujoukkueeksi. Tarvitset sekä vahvan hyökkäyksen että puolustuksen voittaaksesi – ja tarvitset faneja (ts. yleisön). Ajattele teknistä optimointia puolustuksenasi, sisällön optimointia hyökkäyksenäsi ja sivuston ulkopuolista optimointia tapoina houkutella, sitouttaa ja säilyttää uskollinen fanijoukko.
Tekninen optimointi
Verkkosivuston teknisten elementtien optimointi on ratkaisevan tärkeää ja perustavanlaatuista SEO-menestyksen kannalta.
Kaikki alkaa arkkitehtuurista – sellaisen verkkosivuston luomisesta, jonka hakukoneet voivat indeksoida ja indeksoida. Kuten Gary Illyes, Googlen trendien analyytikko, kerran ilmaisi Reddit AMA:ssa: "TEE TUOSTA SIVUSTOSTA INDEKSOITAVA."
Haluat tehdä hakukoneiden löytämisestä ja sisältösi käyttämisestä helppoa (eli tekstin, kuvien ja videoiden). Tässä merkitsevät tekniset elementit: URL-rakenne, navigointi, sisäinen linkitys ja muut.
Kokemus on myös kriittinen elementti teknisessä optimoinnissa. Hakukoneet korostavat nopeasti latautuvien ja hyvän käyttäjäkokemuksen tarjoavien sivujen tärkeyttä. Elementit, kuten Core Web Vitals, mobiiliystävällisyys ja käytettävyys, HTTPS ja häiritsevien väliaikaisten välttäminen, ovat kaikki tärkeitä teknisessä SEO:ssa.
Toinen teknisen optimoinnin alue on strukturoitu data (eli schema). Tämän koodin lisääminen verkkosivustollesi voi auttaa hakukoneita ymmärtämään sisältöäsi paremmin ja parantamaan ulkoasuasi hakutuloksissa.
Lisäksi web-hosting-palvelut, CMS (sisällönhallintajärjestelmä) ja sivuston tietoturva ovat kaikki tärkeitä SEO:ssa.
Sisällön optimointi
SEO:ssa sisältösi on optimoitava kahdelle ensisijaiselle yleisölle: ihmisille ja hakukoneille. Tämä tarkoittaa, että optimoit sisällön, jonka yleisösi näkee (mitä sivulla todella on), sekä sen, mitä hakukoneet näkevät (koodi).
Tavoitteena on aina julkaista hyödyllistä ja korkealaatuista sisältöä. Voit tehdä tämän yhdistämällä yleisösi toiveiden ja tarpeiden ymmärtämisen sekä Googlen tarjoamat tiedot ja ohjeet.
Kun optimoit sisältöä ihmisille, sinun tulee varmistaa, että se:
Käsittelee asiaankuuluvia aiheita, joista sinulla on kokemusta tai asiantuntemusta.
Sisältää avainsanoja, joita ihmiset käyttäisivät sisällön löytämiseen.
On ainutlaatuista tai alkuperäistä.
On hyvin kirjoitettu ja vapaa kielioppi- ja kirjoitusvirheistä.
On ajan tasalla ja sisältää tarkkoja tietoja.
Sisältää multimediaa (esim. kuvia, videoita).
On parempi kuin SERP-kilpailijasi.
On luettavaa - jäsennelty niin, että ihmisten on helppo ymmärtää jakamasi tiedot (ajattele: alaotsikot, kappaleen pituus, lihavoinnin/kursivoinnin käyttö, järjestetyt/järjestämättömät luettelot, lukutaso jne.).
Hakukoneille joitakin keskeisiä optimoitavia sisältöelementtejä ovat:
Title-tagit
Meta-kuvaus
Header-tagit (H1-H6)
Kuvien alt-teksti
Open graph ja Twitter Cards -metatiedot
Off-site-optimointi
On olemassa useita toimintoja, jotka eivät ehkä ole "SEO:ta" tiukimmassa mielessä, mutta jotka siitä huolimatta voivat liittyä SEO-menestykseen ja edistää sitä epäsuorasti.
Linkkien rakentaminen (prosessi, jolla hankitaan linkkejä verkkosivustolle) on toiminto, joka liittyy eniten off-site-SEO:hon. Monipuolisen määrän linkkien saaminen verkkosivustollesi asiaankuuluvilta, arvovaltaisilta ja luotettavilta verkkosivustoilta voi tuoda suuria etuja (esim. sijoitukset, liikenne). Linkin laatu voittaa linkin määrän - ja suuri määrä laadukkaita linkkejä on tavoite.
Ja miten saat nämä linkit? On olemassa erilaisia verkkosivuston markkinointimenetelmiä, jotka toimivat yhdessä SEO-toimien kanssa. Näitä ovat:
Brändin rakentaminen ja brändimarkkinointi: Tekniikat, jotka on suunniteltu lisäämään tunnettavuutta ja mainetta.
PR: Suhdetoimintatekniikat, jotka on suunniteltu ansaitsemaan toimituksellisesti annettuja linkkejä.
Sisältömarkkinointi: Joitakin suosittuja muotoja ovat videoiden, e-kirjojen, tutkimusten, podcastien (tai vieraana muissa podcasteissa) luominen ja vieraskynäily (tai vierasbloggaus).
Sosiaalisen median markkinointi ja optimointi: Varaa brändisi käyttäjätunnus kaikilla asiaankuuluvilla alustoilla, optimoi se täysin ja jaa olennaista sisältöä.
Listausten hallinta: Tietojen vaatiminen, vahvistaminen ja optimointi kaikilla alustoilla, joilla tietoja yrityksestäsi tai verkkosivustostasi voidaan listata ja hakijat voivat löytää (esim. hakemistot, arvostelusivustot, wikit).
Arvostelut ja arviot: Niiden saaminen, seuraaminen ja niihin vastaaminen.
Yleisesti ottaen, kun puhutaan off-site-toiminnasta, puhutaan toiminnoista, jotka eivät suoraan vaikuta kykyysi sijoittua puhtaasti teknisestä näkökulmasta.
Kuitenkin, kuten sanottu, kaikki mitä brändisi tekee, on tärkeää. Haluat, että brändisi löydetään kaikkialta, missä ihmiset saattavat etsiä sinua. Siksi jotkut ovat yrittäneet nimetä uudelleen "hakukoneoptimoinnin" tarkoittamaan itse asiassa "hakukokemuksen optimointia" tai "kaikkialla haun optimointia".
SEO-erikoisalat
Hakukoneoptimoinnilla on myös muutamia alagenrejä. Jokainen näistä erikoisaloista eroaa "tavallisesta SEO:sta" omalla tavallaan, yleensä vaatien lisätaktiikoita ja esittäen erilaisia haasteita.
Viisi tällaista SEO-erikoisalaa ovat:
Verkkokaupan SEO: Lisä-SEO-elementtejä ovat mm. luokkasivujen, tuotesivujen, fasettinavigoinnin, sisäisten linkkirakenteiden, tuotekuvien, tuotearvostelujen, skeemojen ja muiden optimointi.
Yritys-SEO: Tämä on SEO:ta massiivisessa mittakaavassa. Tyypillisesti tämä tarkoittaa verkkosivuston (tai useiden verkkosivustojen/brändien) käsittelyä, jolla on yli miljoona sivua - tai se voi perustua organisaation kokoon (tyypillisesti ne, jotka tekevät miljoonia tai miljardeja liikevaihtoa vuodessa). Yritys-SEO:n tekeminen tarkoittaa tyypillisesti myös viiveitä SEO-muutosten toteuttamisessa kehitystiimin toimesta sekä useiden sidosryhmien osallistumista.
Kansainvälinen SEO: Tämä on globaalia SEO:ta kansainvälisille yrityksille - SEO:n tekemistä monialueellisille tai monikielisille verkkosivustoille - ja optimointia kansainvälisille hakukoneille, kuten Baidulle tai Naverille.
Paikallinen SEO: Tässä tavoitteena on optimoida verkkosivustot näkyvyyden saamiseksi paikallisissa orgaanisissa hakukonetuloksissa hallitsemalla ja hankkimalla arvosteluja ja yrityslistauksia muun muassa.
Uutis-SEO: Uutisissa nopeus on ensiarvoisen tärkeää - erityisesti sen varmistaminen, että pääset Googlen indeksiin mahdollisimman nopeasti ja näyt paikoissa, kuten Google Discoverissa, Googlen Top Storiesissa ja Google Newsissa. On tarpeen ymmärtää parhaat käytännöt maksumuurien, osiosivujen, uutiskohtaisten jäsenneltyjen tietojen ja muiden osalta.
Miten SEO toimii?
Jos löysit tämän sivun Google-haun kautta, etsit todennäköisesti Googlesta [mitä on seo] tai [seo].
Tämä opas on julkaistu Search Engine Land:issä, arvovaltaisella verkkosivustolla, jolla on erinomainen asiantuntemus ja kokemus SEO-aiheesta (olemme seuranneet kaikkia SEO-muutoksia, suuria ja pieniä vuodesta 2006 lähtien).
Alun perin vuonna 2010 julkaistu "mitä on SEO" -sivumme on ansainnut huikeat 324 203 linkkiä.
Yksinkertaisesti sanottuna nämä tekijät (ja muut) ovat auttaneet tätä opasta ansaitsemaan hyvän maineen hakukoneiden keskuudessa, mikä on auttanut sitä sijoittumaan sijalle 1 vuosien ajan. Se on kerännyt signaaleja, jotka osoittavat sen olevan luotettava ja luotettava - ja siksi ansaitsee sijoituksen, kun joku etsii SEO:ta.
Mutta katsotaanpa SEO:ta laajemmin. Kokonaisuutena SEO toimii yhdistelmällä:
Ihmiset: Henkilö tai tiimi, joka vastaa strategisen, taktisen ja operatiivisen SEO-työn suorittamisesta tai varmistamisesta.
Prosessit: Toimet, joilla työ tehdään tehokkaammaksi.
Teknologia: Käytetyt alustat ja työkalut.
Toiminnot: Lopputuote tai tuotos.
Monet muut asiat vaikuttavat siihen, miten SEO toimii. Seuraavassa on korkean tason katsaus tärkeimpiin tietämys- ja prosessielementteihin.
Kuusi kriittistä aluetta yhdessä saavat SEO:n toimimaan:
Hakukoneiden toiminnan ymmärtäminen Yksinkertaisesti sanottuna, jos haluat ihmisten löytävän yrityksesi haun kautta - millä tahansa alustalla - sinun on ymmärrettävä moottorin toiminnan tekniset prosessit - ja sitten varmistettava, että tarjoat kaikki oikeat "signaalit" vaikuttaaksesi tähän näkyvyyteen. Kun puhutaan perinteisistä verkkohakukoneista, kuten Googlesta, on neljä erillistä haun vaihetta: Indeksointi: Hakukoneet käyttävät indeksointiohjelmia löytääkseen sivuja verkosta seuraamalla linkkejä ja käyttämällä sivukarttoja. Renderöinti: Hakukoneet luovat sivun ulkoasun käyttämällä HTML-, JavaScript- ja CSS-tietoja. Indeksointi: Hakukoneet analysoivat löytämiensä sivujen sisällön ja metatiedot ja lisäävät ne tietokantaan (vaikka ei ole takeita siitä, että jokainen verkkosivustosi sivu indeksoidaan). Sijoittuminen: Monimutkaiset algoritmit tarkastelevat erilaisia signaaleja määrittääkseen, onko sivu relevantti ja riittävän laadukas näytettäväksi, kun hakijat syöttävät hakulauseen. Mutta Googlen hakukoneoptimointi on erilaista kuin muiden alustojen, kuten YouTuben tai Amazonin, hakukoneoptimointi. Otetaan esimerkiksi Facebook, jossa merkitystä on esimerkiksi sitoutumisella (tykkäykset, kommentit, jaot jne.) ja sillä, keihin ihmiset ovat yhteydessä. Sitten Twitterissä tärkeitä signaaleja ovat tuoreus, vuorovaikutukset tai kirjoittajan uskottavuus. Ja edelleen asioita mutkistaa se, että hakukoneet ovat lisänneet koneoppimisen elementtejä sisällön esiin tuomiseksi - mikä tekee entistä vaikeammaksi sanoa, että "tämä" tai "tuo" johti parempaan tai huonompaan suorituskykyyn.
Tutkimus Tutkimus on tärkeä osa SEO:ta. Joitakin tutkimusmuotoja, jotka parantavat SEO-suorituskykyä, ovat: Yleisötutkimus: On tärkeää ymmärtää kohderyhmäsi tai -markkinasi. Keitä he ovat (ts. heidän demografiset ja psykografiset tietonsa)? Mitkä ovat heidän kipupisteensä? Mitä kysymyksiä heillä on, joihin voit vastata? Avainsanatutkimus: Tämä prosessi auttaa sinua tunnistamaan ja sisällyttämään sivuillesi asiaankuuluvia ja arvokkaita hakutermejä, joita ihmiset käyttävät - ja ymmärtämään, kuinka paljon kysyntää ja kilpailua näille avainsanoille on olemassa. Kilpailijatutkimus: Mitä kilpailijasi tekevät? Mitkä ovat heidän vahvuutensa ja heikkoutensa? Millaista sisältöä he julkaisevat? Brändi-/liiketoiminta-/asiakastutkimus: Mitkä ovat heidän tavoitteensa - ja miten SEO voi auttaa heitä saavuttamaan nämä tavoitteet? Verkkosivustotutkimus: Erilaiset SEO-auditoinnit voivat paljastaa mahdollisuuksia ja ongelmia verkkosivustolla, jotka estävät menestymisen orgaanisessa haussa. Joitakin harkittavia auditointeja: tekninen SEO, sisältö, linkkiprofiili ja E-E-A-T. SERP-analyysi: Tämä auttaa sinua ymmärtämään haun tarkoituksen tietylle kyselylle (esim. onko se kaupallinen, transaktionaalinen, tiedottava vai navigoiva) ja luomaan sisältöä, joka todennäköisemmin ansaitsee sijoituksia tai näkyvyyttä.
Suunnittelu SEO-strategia on pitkän aikavälin toimintasuunnitelmasi. Sinun on asetettava tavoitteet - ja suunnitelma siitä, miten saavutat ne. Ajattele SEO-strategiaasi etenemissuunnitelmana. Todennäköisesti kulkemasi polku muuttuu ja kehittyy ajan myötä - mutta määränpään tulisi pysyä selkeänä ja muuttumattomana. SEO-suunnitelmaasi voi sisältyä esimerkiksi: Tavoitteiden asettaminen (esim. OKR:t, SMART) ja odotusten asettaminen (ts. aikataulut/virstanpylväät). Merkityksellisten KPI:den ja mittareiden määrittely ja yhdenmukaistaminen. Sen päättäminen, miten projektit luodaan ja toteutetaan (sisäisesti, ulkoisesti vai sekoitus). Sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien koordinointi ja viestintä. Työkalujen/teknologian valinta ja käyttöönotto. Tiimin palkkaaminen, kouluttaminen ja jäsentäminen. Budjetin asettaminen. Tulosten mittaaminen ja raportointi. Strategian ja prosessin dokumentointi.
Luominen ja toteuttaminen Kun kaikki tutkimukset on tehty, on aika muuttaa ideat toiminnaksi. Se tarkoittaa: Uuden sisällön luominen: Sisältötiimisi neuvominen siitä, millaista sisältöä on luotava. Nykyisiin sivuihin tehtävien muutosten tai parannusten suosittelu tai toteuttaminen: Tämä voi sisältää sisällön päivittämisen ja parantamisen, sisäisten linkkien lisäämisen, avainsanojen/aiheiden/entiteettien sisällyttämisen tai muiden tapojen tunnistamisen sen edelleen optimoimiseksi. Vanhan, vanhentuneen tai heikkolaatuisen sisällön poistaminen: Sellaisen sisällön tyypit, jotka eivät sijoitu hyvin, ohjaa konvertoivaa liikennettä tai auta sinua saavuttamaan SEO-tavoitteitasi.
Seuranta ja ylläpito Sinun täytyy tietää, milloin jokin menee pieleen tai hajoaa verkkosivustollasi. Seuranta on kriittistä. Sinun täytyy tietää, jos liikenne kriittiselle sivulle laskee, sivut hidastuvat, eivät vastaa tai putoavat indeksistä, koko verkkosivustosi menee offline-tilaan, linkit katkeavat tai mikä tahansa muu mahdollinen katastrofaalinen ongelma ilmenee.
Suorituskyvyn analysointi, arviointi ja raportointi Jos et mittaa hakukoneoptimointia, et voi parantaa sitä. Tehdäksesi dataan perustuvia päätöksiä hakukoneoptimoinnista, sinun täytyy käyttää: Verkkoanalytiikkaa: Ota käyttöön ja käytä työkaluja (vähintään ilmaisia työkaluja, kuten Google Analytics, Google Search Console ja Bing Webmaster Tools) kerätäksesi suorituskykydataa. Työkaluja ja alustoja: On olemassa monia "all-in-one" -alustoja (tai paketteja), jotka tarjoavat useita työkaluja, mutta voit myös valita käyttää vain tiettyjä hakukoneoptimoinnin työkaluja seurataksesi suorituskykyä tietyissä tehtävissä. Tai, jos sinulla on resursseja eikä markkinoilla olevista työkaluista mikään tee täsmälleen sitä, mitä haluat, voit tehdä omat työkalusi. Kun olet kerännyt datan, sinun täytyy raportoida edistymisestä. Voit luoda raportteja käyttämällä ohjelmistoa tai manuaalisesti. Suorituskykyraportoinnin pitäisi kertoa tarina ja se pitäisi tehdä merkityksellisin aikavälein, tyypillisesti verraten edellisiin raportointikausiin (esim. vuosi vuodelta). Tämä riippuu verkkosivuston tyypistä (tyypillisesti tämä on kuukausittain, neljännesvuosittain tai jokin muu aikaväli).
Hakukoneoptimointi on jatkuvaa
Hakukoneoptimointi ei lopu koskaan. Hakukoneet, käyttäjien käyttäytyminen ja kilpailijasi muuttuvat aina. Verkkosivustot muuttuvat ja siirtyvät (ja hajoavat) ajan myötä. Sisältö vanhenee. Prosessiesi pitäisi parantua ja tehostua.
Loppujen lopuksi: Aina on jotain, jota voit seurata, testata tai parantaa. Tai, kuten Bruce Clay asian ilmaisi: Hakukoneoptimointi on valmis vasta, kun Google lopettaa asioiden muuttamisen ja kaikki kilpailijasi kuolevat.
Kuinka oppia hakukoneoptimointia
Nyt kun ymmärrät enemmän siitä, mitä hakukoneoptimointi on ja kuinka se toimii - kuinka voit oppia lisää?
Uusimpien hakukoneoptimoinnin uutisten, tutkimusten, parhaiden käytäntöjen ja muiden kehitysten lukemisesta (tai, jos haluat, katselusta tai kuuntelusta) pitäisi tulla yksi säännöllisistä tavoistasi, oli se sitten päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Sinun pitäisi myös investoida osallistumalla vähintään yhteen tai kahteen tapahtumaan vuodessa.
Hakijoiden odotukset ja käyttäytyminen kehittyvät jatkuvasti, mikä tarkoittaa, että algoritmit muuttuvat jatkuvasti pysyäkseen mukana. Se, yhdistettynä uusiin teknologian läpimurtoihin (ei tarvitse katsoa kauemmaksi kuin ChatGPT:n räjähdysmäiseen nousuun vuoden 2022 lopulla ja generatiivisen tekoälyn äkilliseen lisäämiseen hakutuloksiin vuonna 2023).
Tässä on joitakin luotettavia resursseja ja vinkkejä, jotka auttavat sinua kasvamaan hakukoneoptimoinnin ammattilaisena.
Search Engine Landin hakukoneoptimoinnin resurssit
Search Engine Land on käsitellyt hakukoneoptimointia vuodesta 2006 lähtien. Toimituskunnan kirjoittamien uutisten lisäksi Search Engine Land julkaisee asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita, jotka sisältävät hyödyllisiä hakukoneoptimoinnin vinkkejä, taktiikoita, trendejä ja analyysejä.
Olemme puolueellisia, mutta suosittelemme lämpimästi, että tilaat Search Engine Landin ilmaisen sähköpostitiedotteen, joka sisältää yhteenvedon uusimmista hakukoneoptimoinnin uutisista ja oivalluksista joka arkipäivä.
Search Engine Landilla on myös useita kategorioita aiheista, jotka on omistettu tietyille alueille ja alustoille, joista voi olla sinulle hyötyä:
Kaikki hakukoneoptimointi
Bing-hakukoneoptimointi
Sisältöhakukoneoptimointi
Verkkokaupan hakukoneoptimointi
Yrityshakukoneoptimointi
Google: E-E-A-T
Googlen algoritmipäivitykset
Google Search Console
Googlen hakuominaisuudet
Linkkien rakentaminen
Paikallinen hakukoneoptimointi
Uutishakukoneoptimointi
Tekninen hakukoneoptimointi
Search Engine Landin opas hakukoneoptimointiin
(Toimittajan huomautus: Päivitämme parhaillaan tätä opasta tavoitteenamme saada luvut täysin päivitettyä vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.)
Search Engine Landin opas hakukoneoptimointiin käy läpi hakukoneoptimoinnin perusteet, jotta voit kehittää vankan strategian orgaanisen liikenteen ohjaamiseksi verkkosivustollesi.
Oppaamme selittää nämä tekijät syvällisemmin ja korostaa asiantuntijoiden taktisia vinkkejä hakukoneoptimoinnista, jotka auttavat verkkosivustoasi saamaan enemmän kävijöitä orgaanisista hauista.
Luku 1: Hakukoneiden menestystekijöiden tyypit: Nämä ovat sivustolla ja sen ulkopuolella olevia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hakusijoituksiisi. Tarkastelemme myös hakukoneoptimoinnin erityisaloja ja vältettäviä myrkyllisiä hakukoneoptimoinnin taktiikoita.
Luku 2: Sisältö ja hakukoneiden menestystekijät: Pidä nämä elementit mielessä luodaksesi korkealaatuista sisältöä, josta hakukoneet ja kohdeyleisösi pitävät.
Luku 3: Sivuston arkkitehtuuri ja hakukoneiden menestystekijät: Mennään kulissien taakse ja tarkastellaan sivustosi ominaisuuksia, jotka tekevät hakukoneiden pääsystä helppoa ja vaikuttavat käyttäjäkokemukseen.
Luku 4: HTML-koodi ja hakukoneiden menestystekijät: HTML-tunnisteet ja strukturoitu data auttavat järjestämään tietoa sivustollasi ja auttavat hakukoneita ymmärtämään sisältöäsi.
Luku 5: Luottamus, auktoriteetti, asiantuntemus ja hakusijoitukset: Se, miten käyttäjäsi ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa, sekä sen maine ja auktoriteetti, auttavat hakukoneita määrittämään, onko se näyttämisen arvoinen käyttäjille.
Luku 6: Linkkien rakentaminen ja sijoittuminen hakukoneissa: Miksi paluulinkit ovat edelleen tärkeitä ja mitä ne kertovat hakukoneille sisällöstäsi.
Luku 7: Personointi ja hakukoneiden sijoitukset: Nämä ovat käyttäjäkohtaisia elementtejä, kuten sijainti ja aikomus, jotka voivat vaikuttaa käyttäjien näkemiin tuloksiin.
Luku 8: Myrkyt ja hakukoneiden roskapostirangaistukset: Varo hakukoneoptimoinnin "oikoteitä". Näiden taktiikoiden käytöstä kiinni jääminen voi mahdollisesti johtaa manuaaliseen toimenpiderangaistukseen tai jopa sivustosi poistamiseen hakuindeksistä.
Luku 9: Nousevat vertikaalit haussa: Ääni-, paikallis-, kuva- ja videohaut edustavat uusia tapoja, joilla käyttäjät voivat löytää etsimänsä. Vaikka ne tarjoavat kukin vivahteikkaita mahdollisuuksia brändeille, ne perustuvat silti hakukoneoptimoinnin perusperiaatteisiin.
Googlen hakukoneoptimoinnin resurssit
Google Search Essentials: Tässä oppaassa Google käsittelee teknisiä vaatimuksia, roskapostin käytäntöjä ja keskeisiä parhaita käytäntöjä.
Hakukoneoptimoinnin aloitusopas: Yleiskatsaus hakukoneoptimoinnin perusteisiin Googlen parhaiden käytäntöjen mukaan.
Hakutulosten laatuarvioijien ohjeet: Tämä asiakirja selittää, miten Google ohjeistaa ihmisarvioijia arvioimaan hakutulostensa laatua tutkimalla sisällön ja verkkosivustojen kokemusta, asiantuntemusta, auktoriteettia ja luotettavuutta.
Hakukoneoptimoinnin taitojesi kehittäminen
Yksi parhaista tavoista oppia hakukoneoptimointia on kokeilla. Käytännön kokemus on ehdottomasti yksi parhaista tavoista edistää taitojasi ja syventää hakukoneoptimoinnin osaamistasi.
Rakenna omia verkkosivustojasi - ja tee niistä sellaisia aiheita, joista olet intohimoinen. Kokeile erilaisia taktiikoita ja tekniikoita. Katso, mikä toimii ja mikä ei.
Hakukoneoptimointi vaatii monia muita taitoja. Perehdy syvemmin joihinkin niistä 13 olennaisessa hakukoneoptimoinnin taidossa, joita tarvitset menestyäksesi.
Toinen tapa edistää uraasi on osallistua hakukonferenssiin. Search Engine Landin tiimi ohjelmoi Search Marketing Expo (SMX) -konferenssisarjaa, jossa on omistettu hakukoneoptimoinnin rata, joka sukeltaa hakukoneoptimoinnin eri näkökohtiin ja esittelee joitakin erinomaisia puhujia ja esityksiä. SMX Advanced järjestetään kesäkuussa ja SMX Next marraskuussa.
Sen lisäksi on olemassa useita muita vaihtoehtoja (ilmaisia ja maksullisia) oppia hakukoneoptimointia:
Verkkosivustot, blogit ja julkaisut.
Kirjat ja e-kirjat.
Videot.
Podcastit.
Webinaarit.
Konferenssit, tapahtumat ja tapaamiset.
Kurssit.
Koulutus- ja sertifiointiohjelmat.
Ryhmät (esim. sosiaalinen media, Slack).
Uutiskirjeet.
Asiantuntijoiden seuraaminen sosiaalisessa mediassa.
Foorumit.
Ole vain varovainen. Vaikka on olemassa monia luotettavia resursseja, sinä (tai asiakkaasi) löydätte jossain vaiheessa vanhentunutta tai väärää hakukoneoptimoinnin tietoa.
Loppujen lopuksi: ei ole olemassa "universaaleja" totuuksia tai jotain suurta salaisuutta hakukoneoptimointiin. Totuus on, että sinun on tehtävä työtä kaikissa hakukoneoptimoinnin vaiheissa kasvattaaksesi näkyvyyttäsi, klikkauksiasi, liikennettäsi, auktoriteettiasi, konversioitasi, myyntiäsi ja tuloasi.
Ota yhteyttä niin tehdään sinunkin yrityksestäsi netissä näkyvä!